Biljart / Carambole

Carambole tafel kopen

Caramboletafel kopen? Wanneer er gesproken wordt over carambole, wordt er gelijk ook over biljart gesproken. Carambolebiljart is de Franse benaming van biljart. Bij het kopen kan men met meerdere dingen rekening houden, zoals wat de wens is van de kwaliteit en de maat. Er zijn uiteraard verschillende kwaliteiten en hierbij ook zeer uiteenlopende prijzen. Zo kan er onder andere worden gekozen voor een standaard of een professionele tafel. Voor bijna elk budget is er dan ook een geschikte tafel te vinden. Een mini tafel hebben wij al vanaf €900,- maar de prijs kan oplopen tot bijna €4.000,-. Om de juiste keuze te maken, kunt u uiteraard gebruik maken van het eenvoudige categorieënmenu. Wij kunnen u uiteraard ook een handje helpen met het maken van een keuze, zo kunt u ons telefonisch bereiken of via de mail. Wij hebben ook voor u een kieswijzer samengesteld, waarbij u makkelijk zelf een goede keuze kunt maken.

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten meer gevonden

Wat is carambole

Carambole is de Franse benaming van biljart en wordt al gespeelt sinds 1500. Dit werd toen echter gespeeld op een veld in plaats van op een tafelen komt oorspronkelijk uit West-Europa. Rond 1830 wordt het spel gespeeld met de keu’s die ongeveer gelijk waren aan de hedendaagse keu’s. Ook werd er rond die tijd gekozen voor het gebruik van een leisteen als ondergrond. Rond het jaar 1850 heeft de carambole tafel zich ontwikkeld tot de tafel die tot op heden nog dezelfde vormgeving heeft.

Waar kunt u op letten?

U kunt op verschillende zaken letten bij het aanschaffen van een Carambole tafel. Hierbij kan men eerst bekijken hoeveel ruimte er beschikbaar is. Hoe groter de tafel, des te lastiger het is om de route van de bal in te schatten. Ook kan er rekening worden gehouden met de kwaliteit, zo zijn er professionele en standaard tafels.