Pooltafels voor zakelijk gebruik

De verschillende vormen van zakelijk gebruik

Er zijn verschillende vormen van zakelijk gebruik. U kunt een pooltafel bijvoorbeeld plaatsen in een school of bedrijfskantine. Maar een pooltafel kan ook worden gebruikt in een speelhal, café of op een vereniging. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van zakelijk gebruik van pooltafels. Voor zakelijk gebruik raden wij een professionele pooltafel aan. Deze pooltafels hebben altijd een speelveld gemaakt van een eendelig, of driedelig Leisteen. Hierdoor kan het laken van het speelveld op den duur los vervangen worden zonder dat de complete tafel vervangen moet worden. Binnen deze categorie is er nog genoeg verschil en keuze in de stevigheid en het gewicht van de tafels. Een pooltafel die voornamelijk af en toe in de lunchpauze door enkele collega’s gebruikt wordt hoeft bijvoorbeeld niet zo zwaar en robuust uitgevoerd te zijn als een pooltafel die voornamelijk door jeugd wordt gebruikt. De meest gangbare maat voor een pooltafel die openbaar gebruikt wordt is 8FT of 9FT.Voor elke vorm van zakelijk gebruik raden wij een hoge kwaliteit, professionele pooltafel aan. Binnen deze categorie geld de regel; Hoe intensiever de tafel gebruikt zal gaan worden, hoe zwaarder de pooltafel moet zijn.

Offerte en/of zakelijke aanvraag

Gebruik door jongere kinderen tot 12 jaar

Omdat kinderen onder 12 jaar soms nog iets te klein kunnen zijn om goed te kunnen spelen is het bij een pooltafel belangrijk dat deze stevig genoeg is om enigszins op de leunen. Kinderen zullen eerder op de rand gaan leunen om ver genoeg op de tafel te kunnen komen om goed te kunnen spelen. Om dit te voorkomen is het aan te raden om voor deze doelgroep een pooltafel van 6FT te plaatsen. Dit is een kleinere maat dan de standaard 8FT pooltafels die meestal in openbare ruimtes staan. Omdat de 6FT pooltafel een kleiner oppervlak heeft zullen kinderen minder geneigd zijn op de tafel te hangen omdat zij overal beter bij zullen kunnen. Het kleinere speelveld zal het spel voor kinderen ook leuker maken. Kinderen zullen nog niet zo precies en krachtig kunnen stoten als een volwassene. Het kleinere speelveld helpt om toch de bal gemakkelijk over het hele speelveld te spelen zonder dat hier meer kracht voor nodig is. Dit zal het spel voor kinderen een stuk spannender gaan maken. Onderstaand de meest belangrijke punten voor een pooltafel die voornamelijk door kinderen tot 12 jaar gebruikt zal worden:

Maat tot 6FT
Stevigheid
Stelpootjes

Gebruik door jongeren vanaf 12 jaar

Wanneer een pooltafel voornamelijk door jongeren zal worden gebruikt is het van belang dat deze tegen een stootje kan. Jongeren zullen meer trickshots proberen te maken, spelen wat ruiger of zullen op de rand van de pooltafel gaan zitten. Hierom is het belangrijk dat een pooltafel zwaar en stevig genoeg is om dit aan te kunnen. Hoe zwaarder een pooltafel wordt, hoe steviger deze zal zijn. De stelpootjes van een pooltafel worden hierdoor ook belangrijker. Een pooltafel staat het meest stevig wanneer deze volledig waterpas is geplaatst. Voor jongeren is een pooltafel van 7FT het meest geschikt. Dit is de meest geschikte maat voor hobbyspelers om fijn op te kunnen spelen en de techniek te kunnen oefenen. Wanneer de pooltafel bedoeld is voor jongeren die zeer regelmatig en intensief spelen, is het aan te raden om naar een wedstrijd maat pooltafel van 8FT te kijken voor een extra uitdaging in het spel. Onderstaand de meest belangrijke punten voor een pooltafel die bedoeld is voor het gebruik door jongeren vanaf 12 jaar:

Maat 7FT
Gewicht
Stevigheid
Stelpootjes

Gebruik door volwassenen

De kroeg, bedrijfskantine, of een echt poolcafé zijn allemaal locaties waar voornamelijk volwassenen gebruik zullen maken van een pooltafel. Volwassenen zullen hele andere eisen stellen aan een pooltafel afhankelijk van het type gebruik waar de pooltafel voor bedoeld zal zijn. Een pooltafel die in een kroeg of bar komt te staan zal een stuk zwaarder moeten zijn en beter tegen een stootje moeten kunnen dan een pooltafel die in een bedrijfskantine komt te staan waar deze een enkele keer gebruikt zal worden. Volwassenen zullen meestal op een pooltafel van 7FT of groter spelen. Voor een hobbyspeler is een 7FT pooltafel voldoende. Een gevorderde speler die regelmatig intensief speelt zal een voorkeur hebben voor een 8FT of 9FT pooltafel. Voor volwassenen is het speelcomfort een stuk belangrijker dan voor jongeren. Het speelcomfort wordt voornamelijk beïnvloed door het speelveld en de stelpootjes. Een leistenen speelveld is altijd compleet vlak waardoor de ballen goed over het speelveld kunnen rollen. Waar de stelpootjes ervoor zorgen dat het speelveld compleet waterpas staat zodat er geen afwijkingen ontstaan tijdens het spelen en de pooltafel steviger staat. De stevigheid en het gewicht van een pooltafel lopen hand in hand met elkaar. Hoe zwaarder de tafel is, hoe sterker en beter de materialen zijn gemaakt, waardoor de tafel ook automatisch beter tegen een stootje kan. Hoe intensiever een pooltafel gebruikt zal worden, hoe zwaarder deze zou moeten zijn. Onderstaand vind u de meest belangrijke punten voor een pooltafel die voornamelijk door volwassenen gebruikt zal worden:

Maat 7FT, 8FT of 9FT
Stelpootjes
Stevigheid
Gewicht

Hoe belangrijk de stevigheid en het gewicht van de pooltafel zijn is afhankelijk van het gebruik. Hoe intensiever een pooltafel wordt gebruikt, hoe zwaarder en steviger deze zal moeten zijn om de duurzaamheid te waarborgen. Bent u niet zeker over uw keuze? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice voor een passend advies.

Betaald zakelijk gebruik

Als u een pooltafel in een speelhal of in een café heeft staan waar de spelers moeten betalen voor het gebruik van de tafel zijn er pooltafels met een muntinworp beschikbaar. Hierdoor kan het spel alleen gespeeld worden wanneer er wordt betaald. Deze modellen zijn doorgaans sterker dan pooltafels zonder muntinworp. De muntinworp kan meestal ingesteld worden voor de inworp van € 0,50, € 1,- of € 2,- munten of bij sommige modellen ook tokens. Ook is het bij een aantal modellen mogelijk de muntinworp uit te schakelen of zelfs helemaal te verwijderen indien dit niet gewenst is. Welke opties mogelijk zijn verschilt per type tafel en staat ook bij de producten vermeld. Bent u geïnteresseerd in een pooltafel met muntinworp waar de gewenste optie niet tussen staat? Neem dan even contact op met onze klantenservice om te vragen naar de mogelijkheden van die specifieke tafel en wij kijken dan graag met u mee naar de opties.

Wedstrijden

Voor pooltafels die bedoeld zijn voor wedstrijden is het van belang dat deze aan een aantal eisen voldoen. De pooltafel kan tenslotte geen afwijkingen hebben die het spel kunnen beïnvloeden. Onderstaand vind u enkele punten waar een pooltafel aan moet voldoen voor wedstrijden:

Maat 8FT of 9FT
Speelveld
Stelpootjes
Gewicht

Dit zijn de meest belangrijke punten waar u bij een pooltafel geschikt voor wedstrijden op moet letten. Een wedstrijdtafel voor pool is doorgaans 8FT of 9FT. Voor snooker is dit altijd 9FT. Het speelveld is bij een wedstrijd tafel altijd gemaakt van leisteen, en de tafel beschikt altijd over stelpootjes zodat de tafel volledig waterpas geplaatst kan worden. Voor pooltafels geld hoe zwaarder de tafel, hoe beter en duurzamer de materialen zijn. Door de hoge vereisten aan de kwaliteit is het gewicht ook uitermate belangrijk voor een pooltafel voor wedstrijden.