Biljarttafel

Biljarttafel kopen

Als u op zoek bent naar een mooie biljart tafel bent u bij ons op het juiste adres, wij hebben een zeer groot assortiment en er zit altijd wel een geschikte voor u tussen. Hetgeen wat uw zoektocht een stuk kan vergemakkelijken is weten welke maat u kunt plaatsen en welk budget u tot uw beschikking heeft. In ons assortiment kunt u verschillende merken vinden zoals onder andere; Buffalo, Heemskerk, Garlando en Topshot. De meeste merken leveren gangbare maten en prijzen maar ook voor de professionele biljarttafel kunt u bij ons terecht. In het linker menu; categorieën kunt u tussen de verschillende tafels en merken navigeren.

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten meer gevonden

Wat is Biljart?

Biljart is een verzamelnaam van spellen die worden gespeeld op een tafel met keu’s en ballen. Hierbij kan men denken aan bijvoorbeeld pool, carambole en snooker. Biljart stamt ver uit de historie, het spel werd rond 1550 na christus bekend en wordt sindsdien veelal gespeeld door koningen en edelen. Het spel heeft zich het meest gevormd rond 1860 zoals het vandaag de dag nog vaak wordt gespeeld. Ook de mooie en zeer oude historie van het spel maakt biljart zo interessant.

Wanneer kiest u voor een kwalitatieve of juist voor een budget tafel?

Er zijn verschillende kwaliteiten biljarttafels, een goede kwaliteit tafel heeft uiteraard een langere levensduur en een veel beter speeleffect. Een groot kwaliteitsverschil is toch wel de materialen die er gebruikt worden op een biljarttafel zoals een leisteen en verschillende soorten speelvelden / doeken. Bij professioneelgebruik, zoals in een hotel, kantine, café of op school of instelling, kan er het beste gekozen worden voor een goede kwalitatief model. Een budget tafelkan in veel gevallen goed thuis ingezet worden, deze zijn vaak minder “hufter proof” maar toch degelijk genoeg voor thuis. Ook zijn er afdekplaten beschikbaar. Deze kunnen goed gebruikt worden wanneer er schade aan de biljarttafel dreigt te komen tijdens bijvoorbeeld een feestje. Dit moet uiteraard voorkomen worden, want voorkomen is te allen tijde beter dan genezen.