Antwoorden Accessoires

Worden accessoires meegeleverd?

De meeste pooltafels worden met de benodigde accessoires geleverd, er zijn wel een paar tafels die niet standaard met de accessoires worden geleverd. Dit staat bij elke tafel apart vermeld. Sommige tafels hebben ook standaard een basis klasse accessoire pakket erbij zitten die u tegen een meerprijs kunt upgraden naar een accessoire pakket van een hogere kwaliteitsklasse.

Wat is het kwaliteitsverschil tussen de verschillende ballen?

Ballen van een hogere kwaliteit zijn massiever, zwaarder en harder dan de standaard ballen. Omdat deze harder en zwaarder zijn rollen ze soepel over het speelveld voor een extra spannend spel. Ook zullen ze hierdoor het speelveld minder snel beschadigen. De koploper in goede, hoge kwaliteit pool/biljartballen met uitstekende prijs-kwaliteit verhouding is het Belgische merk Aramith.

Zijn er verschillende maten in poolballen?

Pooltafels zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Bij kleine tafels horen kleinere poolballen van bijvoorbeeld 48mm. Hoe groter de tafel is, hoe groter de ballen zijn. Standaard zijn ballen 57,2mm bij een 7ft pooltafel of groter.

Wat is het verschil tussen de verschillende keu’s?

Er zijn keus die gemaakt zijn uit eén geheel, of keus die uit twee tot vier delen bestaan. De meeste standaard cafékeus bestaan uit een geheel om bij onzorgvuldig gedrag geen schade te krijgen. De persoonlijke keus zijn meestal keus die uit een aantal delen bestaan. Dit omdat een keu dan makkelijker te vervoeren en op te bergen is.

Het gewicht van een keu heeft ook invloed op de manier waarop men kan spelen. Een zwaardere keu geeft de stoot meer kracht, waar een lichtere keu meer controle over de stoot geeft. Voor beginners is het aan te raden met een zwaardere keu te spelen. Een keu is bij professionele spelers wel echt heel persoonlijk.

Voor de hobby speler zijn schroef en schuifpomerans een goede optie. Voor de meer ervaren speler raden wij lijmpomerans aan. Deze zitten compleet vast aan de keu waardoor er geen speling ontstaat tussen de pomerans en de keu waardoor de beste speleigenschappen worden behaald.

Het is dan ook aan te raden om deze te uit te testen. Bij recreatief gebruik is een standaard keu voldoende.

Wat is het verschil tussen schroef, schuif en lijm pomerans?

Lijmpomerans dienen direct op de keu gelijmd te worden. Schuifpomerans zijn gemaakt van nulon en schuiven over het top eind van de keu. Schroefpomerans hebben een schroefdraad en dienen in de keu geschroefd te worden. Voor de hobby speler zijn schroef en schuifpomerans een goede optie. Deze zijn gemakkelijk te monteren. Voor de meer ervaren speler raden wij lijmpomerans aan. Deze zitten compleet vast aan de keu waardoor er geen speling ontstaat tussen de pomerans en de keu. Ook geven de gelijmde pomerans de beste spelervaring doordat er geen lucht wordt verplaatst tussen de keu en de pomerans.

Welke lengte keu heb ik nodig?

Keuen zijn beschikbaar in verschillende lengtes. Namelijk in 120, 130 en 148cm. Hierin is 148cm de standaard voor een keu, welke ook standaard aangeraden zal worden. Een korte keu zal voornamelijk aantrekkelijk zijn wanneer u met beperkte ruimte te maken heeft of als u kiest voor een kleinere tafel dan 6ft.